60182106966 (ZEE) delrionaturestouch@gmail.com delrio officials Delrio.Officials

Delrío Organic Chia Seed (DÓCS)

Apa itu Delrío Organic Chia Seed?
Chia Seed Organic adalah biji dari tanaman yang tumbuh di padang pasir, bernama Salvia Hispanica dan berasal daripada negara Amerika Tengah, Mexico.

Apa kelebihan Delrío Organic Chia Seed
DóCS adalah sebagai penambah energi (Energy Booster), ini kerana dalam DóCS mengandungi Omega-3, Karbohidrat, Protein, Fiber, Anti Oxidant dan Calcium serta sering di sebut sebagai Superfood dan Super Seed kerana DóCS adalah bijian semula jadi yang tidak melalui sistem pemprosesan. Kerana ianya 100% asli organik dan sangat bermanfaat untuk kesihatan seperti mengurangi dan seimbangkan berat badan. Menurunkan tekanan darah, mengurangi risiko penyakit jantung, tiriod, hipoglycaemia, diabetes, acid reflux, juga baik untuk menurunkan kolestrol.

Kenapa perlu campurkan DóCS dalam makanan seharian kita?
Seperti yang kita sedia maklum sumber Omega-3 hanya ada pada ikan dan sayur-sayuran, tetapi kini kita boleh temui Omega-3 dalam DòCS. Omega-3 tertinggi yang pernah ada dan berasal dari biji-bijian. Antara khasiat lain nya adalah:
- 8x Sumber Omega-3 berbanding salmon.
- 6x Kalsium berbanding susu.
- 2x Protein berbanding biji-bijian yang lain.
- 6x Potassium berbanding pisang.
- 3x Antioksidan berbanding blueberry.
- 3x Zat besi berbanding bayam.
Delrío Organic Chia Seed (DÓCS)
Dengan mengamalkan DóCS setiap hari akan membantu anda memenuhi nutrisi yang diperlukan oleh tubuh dan meningkatkan kesihatan anda.

Delrío Organic Chia Seed yang kami jual adalah kualiti yang terbaik. 100% bahan organik dan di tanam secara alami/asli. Tiada bahan kimia. Dan DóCS di import dari Mexico. Pastikan Superfood anda berkualiti untuk mendapatkan khasiat yang banyak dan pastikan organik.

Sebagai Sumber Protein
DóCS adalah sumber protein yang lengkap, menyediakan semua asam amino penting dalam bentuk yang mudah di hadam. DóCS juga memiliki sumber serat (fiber) yang luar biasa.

Anti Oksidan
Memiliki anti oksidan ayng tinggi dan membuat nutrisi biji-bijian tetap stabil lebih lama. Biji DóCS dapat disimpan kering selama 4-5 tahun tanpa penurunan rasa, aroma atau nilai gizi.

DóCS untuk Diet
Biji DóCS ini mampu menyerap air dan membentuk gel, dapat menyimpan air 9-12 kali beratnya sehingga dapat menimbulkan rasa kenyang. Selain itu ketika ditambahkan ke makanan, akan menggusur kalori dan lemak tanpa menghilangkan rasa. Dengan demikian, seseorang dapat makan satu porsi biasa namun hanya terserap sekitar setengah kalori yang telah dimakan.

Penyerapan Gula
DóCS memperlambat impak gula pada tubuh, jika dimakan bersama-sama. Biji DóCS tersebut dapat menciptakan penghalang fisik antara karbohidrat dan pencernaan enzim yang menghancurkan mereka dan memperlambatkan konversi dari karbohidrat menjadi gula. Itu bererti energi dari makanan dilepaskan terus sehingga menghasilkan daya tahan lebih. Ini jelas bermanfaat khusus nya bagi penderita diabetes.

Gluten Free
Protein kandungannya tidak mengandung gluten yang kurang baik bagi sebagian orang. Hal ini ideal bagi siapa saja yang sensitif terhadap gluten, atau bagi yang ingin menemukan pengganti gluten dan mengandung biji-bijian.

Cara Penggunaan

– DóCS yang lembut ini boleh dijadikan bahan untuk makanan, digalakan campur dalam cereal, sayur-sayuran, nasi, yoghurt, roti dan apa saja jenis minuman yang tidak ber alkohol.

– Cara yang paling umum untuk mengkonsumsinya adalah dengan mencampur kan DóCS ke dalam air minum dan diminum seperti biasa.

– Dapat dijadikan Jelly. Cukup tambahkan 8 sudu makan DóCS kedalam 2 gelas air. kacau campuran tersebut dan simpan dalam peti sejuk dengan penutup yang di tutup rapat. Bila sudah berbentuk gel, maka dapat dimakan bila bila masa. Untuk ketahanan Jelly DóCS adalah antara 2 ke 3 minggu.

– Jelly DóCS juga dapat ditambahkan kedalam smoothies, sos salad, puding, dll.

– Boleh dicampur dalam juice buah, contoh nya juice apel. Dengan demikian kita dapat mengkonsumsi DóCS dengan rasa manis yang didapat dari buah-buahan.

– Boleh juga ditaburkan diatas buah-buahan potong yang akan kita makan.

– Semakin lama biji DóCS di rendam, semakin tinggi khasiat yang tersedia.
Delrío Organic Chia Seed dijamin HALAL.

SELAMAT MENCUBA.